dimarts, 18 de febrer del 2014

setmana de la pau


SETMANA DE
  

A la setmana de la Pau hem fet moltes coses relacionades amb la Pau. 
Cada classe hem treballar un premi Nobel de la Pau.
- P-3, P-4 i P-5 ha treballat la Creu Roja.
- 1r :   Metges Sense Fronteres.
- 2n:   Nelson Mandela.
- 3r :   La mare Teresa de Calcuta.
- 4t :   Martin Luther King.
- 5è :  Tawakkul Karman.
- 6è:   Dalai Lama.

El Comitè Internacional de la Creu Roja:  És una organització imparcial, neutral i independent, que té la missió exclusivament humanitària de protegir la vida i la dignitat de les víctimes de la guerra i la violència interna, així com de prestar-los assistència. Ha estat guardonada en tres ocasions amb el premi Nobel de la Pau.




Metges sense fronteres: És una organització no governamental  fundada a  França l'any 1971 per un grup de metges. L'organització va ser fundada en la idea que tothom té dret a una assistència mèdica, independentment de la seva nacionalitat,.Es dedica principalment a l'ajuda de poblacions en situació precària i a les víctimes de conflictes, fams i catàstrofes d'origen natural.





Nelson Mandela: Pel seu treball per al final pacífic del règim d'aparheid, que consistia que els homes de raça blanca tenien molts mes drets que els de raça negra i va establir les bases per a una nova Sud-àfrica democràtica.




La mare Teresa de Calcuta: Va desenvolupar el seu treball a l'India li fou concedit el premi Nobel de la Pau pel seu treball emprès per la lluita per a superar la pobresa i els senyals de socors.

 



Martin Luther King:Va ser un activista en pro dels drets del negres. Fou uns dels principals líders pel moviment de la defensa dels drets civils dels anys seixanta. Morí assassinat el 4 d'abril de 1968.

 



Tawakul Karman: Va crear el grup de defensa dels drets humans a Iemen "Dones periodistes sense cadenes" en l'any 2005, principalment per defensar la llibertat de pensament i d'expressió. És una de les dones més joves que va rebre el premi Nobel de la Pau.




 Dalai Lama: El premi nobel va ser per la seva resistència constant a l'us de la violència en la lluita de la seva gent al Tibet per recuperar la llibertat.




 TOTS ELS PREMIS NOBELS DE LA PAU QUE HEM TREBALLAT A L'ESCOLA:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada